svenska folkskolans vanner

Svenska folkskolans vänner

Sijainti
Annankatu 12, Helsinki
Tilaaja
Svenska folkskolans vänner
Tehtävä
Pääsuunnittelu, arkkitehtisuunnittelu, sisustussuunnittelu
Laajus
500 brm2
Aika
2014 ja 2018–2020

Svenska folkskolans vänner

Työtilojen uudistaminen perinteitä kunnioittaen

Sijainti: Annankatu 12, Helsinki Tilaaja: Svenska folkskolans vänner Tehtävä: Pääsuunnittelu, arkkitehtisuunnittelu, sisustussuunnittelu Laajuus: 500 brm2 Aika: 2014 ja 2018–2020 Valokuvat: Jaanis Kerkis Svenska folkskolans vänner eli SFV perustettiin vuonna 1882. SFV toimii laajasti opetuksen ja kulttuurin kentällä julkaisten muun muassa lehtiä ja kirjoja ja jakaen palkintoja ja stipendejä. SVF:n toimistotilat sijaitsevat arkkitehti Usko Nyströmin vuonna 1898 suunnittelemassa arvorakennuksessa Helsingin keskustassa. Nyströmin suunnittelemia tiloja on peruskorjattu ja laajennettu eri vaiheissa. Nyt SFV halusi toteuttaa laajamittaisen uudistuksen. Lähdimme liikkeelle rakennuksen historian tutkimisesta. Tavoitteenamme oli vaalia vanhaa ja arvokasta mutta tuoda rinnalle valoa ja viihtyisyyttä. SFV:n toimistotilat sijaitsevat rakennuksen ylimmässä kerroksessa, josta on näkymät kolmeen suuntaan. Sijoitimme vapaamuotoisen kirjasto- ja neuvottelutilan kutsuvasti keskelle tilaa. Säilytimme kirjaston vanhat kirjahyllyt ja täydensimme niitä uudella osalla, joka on samalla hauska yksityiskohta: perinteinen kääntyvä valeovi, josta on kulku varastoon. Toimme työtiloihin lisää valoisuutta ja avaruutta avaamalla lasiseinillä työhuoneiden välille näkymän läpi talon. Säilytimme muuten tilan alkuperäisen pohjaratkaisun. Vanha ja uusi sulautuvat SFV:n työtiloissa saumattomasti yhteen.

Svenska folkskolans vänner eli SFV perustettiin vuonna 1882. SFV toimii laajasti opetuksen ja kulttuurin kentällä julkaisten muun muassa lehtiä ja kirjoja ja jakaen palkintoja ja stipendejä. SVF:n toimistotilat sijaitsevat arkkitehti Usko Nyströmin vuonna 1898 suunnittelemassa arvorakennuksessa Helsingin keskustassa.

svenska folkskolans vanner

Nyströmin suunnittelemia tiloja on peruskorjattu ja laajennettu eri vaiheissa. Nyt SFV halusi toteuttaa laajamittaisen uudistuksen. Lähdimme liikkeelle rakennuksen historian tutkimisesta. Tavoitteenamme oli vaalia vanhaa ja arvokasta mutta tuoda rinnalle valoa ja viihtyisyyttä. SFV:n toimistotilat sijaitsevat rakennuksen ylimmässä kerroksessa, josta on näkymät kolmeen suuntaan. Sijoitimme vapaamuotoisen kirjasto- ja neuvottelutilan kutsuvasti keskelle tilaa. Säilytimme kirjaston vanhat kirjahyllyt ja täydensimme niitä uudella osalla, joka on samalla hauska yksityiskohta: perinteinen kääntyvä valeovi, josta on kulku varastoon.

Toimme työtiloihin lisää valoisuutta ja avaruutta avaamalla lasiseinillä työhuoneiden välille näkymän läpi talon. Säilytimme muuten tilan alkuperäisen pohjaratkaisun. Vanha ja uusi sulautuvat SFV:n työtiloissa saumattomasti yhteen.

svenska folkskolans vanner