Hopealaakso

Hopealaakson päiväkoti ja Daghemmet Silverdalen

Sijainti
Koirasaarentie 31, Helsinki
Tilaaja
Helsingin kaupunki
Tehtävä
Sisustussuunnittelu
Laajus
2 358 m2
Aika
2021

Hopealaakson päiväkoti ja Daghemmet Silverdalen

Puisten päiväkotien luonnollinen sisustus

Sijainti: Koirasaarentie 31, Helsinki Tilaaja: Helsingin kaupunki Tehtävä: Sisustussuunnittelu Laajuus: 2 358 m2 Hopealaakson päiväkoti ja daghemmet Silverdalen sijaitsevat samassa rakennuksessa Kruunuvuorenrannan luonnonläheisessä̈ ympäristössä̈. AFKS-arkkitehtien suunnittelema rakennus voitti valmistuttuaan vuoden puupalkinnon. Toimistomme sai suunnitella irtokalusteet tähän kaksikerroksiseen 210-paikkaiseen päiväkotirakennukseen. Seitsemään toiminta-alueeseen jakautuvat tilat on suunniteltu joustaviksi, avoimiksi ja selkeiksi, jotta ne tukevat eri kokoisten pienryhmien toimintaa. Sisustuksen tavoitteena oli luoda eri ikäisille lapsille ja henkilökunnalle viihtyisät, muunneltavat, turvalliset ja inspiroivat tilat, jotka tarjoavat myös mahdollisuuden rauhoittumiseen leikin vastapainona. Irtokalusteiden materiaaleja ja värejä̈ valitessamme huomioimme rakennuksen luonteen ja hengen. Halusimme myös päästää Leena Kangaskosken upean Kuparikumpujenkätkö -teoksen loistamaan pääosassa. Teos on valokuilussa, joka yhdistää̈ eri kerroksia. Päiväkodin rakenteiden pääasiallisena materiaalina on puu ja sitä on paljon myös sisäpinnoissa. Myös irtokalusteet ovat puuta, samoin leikkivälineet sekä hyllyt ja lokerikot. Suurin osa kalusteista on pyörillä liikuteltavia, ja näin tila elää ja vaihtelee eri tilanteita ja tarpeita varten. Pehmeät rahit toimivat irtomattojen kanssa akustisesti vaimentavina elementteinä̈. Lopputulos on rauhoittava ja tasapainoinen. Aika: 2021 Valokuvat: Jaanis Kerkis
Hopealaakso

Puisten päiväkotien luonnollinen sisustus

 

Hopealaakson päiväkoti ja daghemmet Silverdalen sijaitsevat samassa rakennuksessa Kruunuvuorenrannan luonnonläheisessä̈ ympäristössä̈. AFKS-arkkitehtien suunnittelema rakennus voitti valmistuttuaan vuoden puupalkinnon. Toimistomme sai suunnitella irtokalusteet tähän kaksikerroksiseen 210-paikkaiseen päiväkotirakennukseen.

Seitsemään toiminta-alueeseen jakautuvat tilat on suunniteltu joustaviksi, avoimiksi ja selkeiksi, jotta ne tukevat eri kokoisten pienryhmien toimintaa. Sisustuksen tavoitteena oli luoda eri ikäisille lapsille ja henkilökunnalle viihtyisät, muunneltavat, turvalliset ja inspiroivat tilat, jotka tarjoavat myös mahdollisuuden rauhoittumiseen leikin vastapainona.

Hopealaakso

Irtokalusteiden materiaaleja ja värejä valitessamme huomioimme rakennuksen luonteen ja hengen. Halusimme myös päästää Leena Kangaskosken upean Kuparikumpujenkatko -teoksen loistamaan pääosassa. Teos on valokuilussa, joka yhdistää̈ eri kerroksia.

Päiväkodin rakenteiden pääasiallisena materiaalina on puu ja sitä on paljon myös sisäpinnoissa. Myös irtokalusteet ovat puuta, samoin leikkivälineet sekä hyllyt ja lokerikot. Suurin osa kalusteista on pyörillä liikuteltavia, ja näin tila elää ja vaihtelee eri tilanteita ja tarpeita varten. Pehmeät rahit toimivat irtomattojen kanssa akustisesti vaimentavina elementteinä. Lopputulos on rauhoittava ja tasapainoinen.